Göra smycken med makramé

Tycker du att det är roligt med udda och unika smycken? Har du svårt att hitta smycken passar dig? Då kan det vara värt att leta upp en kurs i makramé och prova att göra smycken själv. Med hjälp av snören och till exempel pärlor och berlocker skapar du fantasifulla smycken som sticker ut från mängden. Fördelen med att göra smycken i makramé är, förutom att de blir unika, att materialet är relativt billigt. Läs vidare i den här texten så kommer du få en hel del matnyttig information och tips om hur du gör.

Ett start-kit underlättar

du kan lära dig genom en makraméskola, till exempel via YouTube, vilket material du behöver. När du ska köpa material finns det några olika vägar att gå. Som nybörjare kan det vara bra att köpa ett start-kit i någon hobbyhandel. Då får du allt du behöver för att kunna komma igång. Grunden i ett makramésmycke är en bomulls- eller lädertråd. Börja med att lära dig de enklaste grundknutarna. När du behärskar dem kan du utöka din design med pärlor i olika material. Tradera och eBay är två e-handelssajter där det är möjligt att hitta pärlor till ett lägre pris än i hobbybutikerna. Men det finns även andra sätt att komma över billiga pärlor.

Återbruka för att spara pengar och miljön

Loppisar kan vara rena guldgruvorna för makramésmyckedesigners. Här kan du hitta halsband med snygga pärlor till en låg kostnad. Ta isär halsbanden och använd pärlorna när du skapar dina armband, halsband och andra accessoarer. Samtidigt som du sparar pengar är du också snäll mot miljön genom att återbruka saker som någon annan har ratat. När det kommer till att designa smycken med hjälp av makramé är det egentligen bara fantasin som sätter gränser. Kombinera trådar i olika färger, knyt smala eller breda armband, använd pärlor i olika material eller varför inte inkludera berlocker och paljetter i dina kreationer? Kanske blir du så fast i makramékonsten att du själv börjar hålla kurser.