Marknadsför dina smycken online

Att starta eget är något många drömmer om. Att kunna livnära sig på sin passion och ha flexibla arbetstider är lockande. Vägen dit är oftast lång och kräver målmedvetet arbete. Att designa och tillverka smycken är en dröm för många. Marknaden för smycken är stor och det är dessutom en produkt som lämpar sig för att sälja online med tanke på att produkten är både liten och relativt lätt. Däremot är det svårt för småföretagare att synas på marknaden och få potentiella kunder medvetna om att produkterna finns tillgängliga. Ibland krävs ett tillskott av kapital för marknadsföring och produktutveckling. Nedan följer tips till dig som vill satsa ordentligt på ditt företag och marknadsföra dina smycken online.

Ta ett lån

Att vara entreprenör är riskfyllt och det finns ingen garanti för att ditt företag kommer att lyckas. Det är ofta två steg i entreprenörsresan som många tycker är de svåra. Det första är att våga ta steget och starta företaget. Det andra är att lyckas få volym på försäljningen. Att sälja några enstaka smycken brukar inte vara särskilt svårt, men att sälja så pass många att det går att livnära sig på det är däremot en rejäl utmaning. Det krävs ofta att du testar dig fram och hittar den försäljningsstrategi, prissättning och de försäljningskanaler som passar just ditt företag.

När du väl har hittat det sätt som fungerar kommer nästa problem, nämligen kapital. Finansieringen är ett av de största hindren för företag att växa. De flesta småföretagare inser i expansionsfasen att det är svårt att konkurrera med större bolag som har stora marknadsföringsbudgetar. Marknadsföring är en absolut nödvändighet för företag och det är sällan gratis. Som tur är kan du som företagare ta ett lån för att boosta marknadsföringen av dina produkter. Smarta företagslån från capcito.com hjälper dig att exponera och expandera företaget. Lånet baseras på ditt företags omsättning vilket ger ett rättvist erbjudande. Capcito erbjuder en 100 % digital upplevelse och du kan enkelt se på deras hemsida hur hög räntan för just ditt företag skulle bli.

Digital marknadsföring

Med relativt små medel kan du testa och se vilken marknadsföringskanal som passar bäst för dig. Smycken passar bra för onlineförsäljning och kan med fördel marknadsföras genom digitala kanaler. En av de stora fördelarna med digital marknadsföring är att det går att testa och se vilka kanaler som fungerar för dig utan att du behöver spendera stora summor. På Instagram och Facebook kan du exempelvis göra en begränsad kampanj för under 100 kronor. Du kan analysera de första resultaten och förbättra kampanjen tills du hittar den strategi som fungerar. För att lyckas långsiktigt med digital marknadsföring krävs det dock att du investerar både tid och pengar. Därför kan ett företagslån vara nödvändigt. Nedan följer exempel på hur du kan använda dig av digital marknadsföring för att sälja dina smycken online.

  • Sociala medier som Instagram, Facebook och Pinterest.
  • Google adwords för att synas högt upp i Googles sökresultat.
  • Videonätverk som Youtube.
  • Influencer marketing vilket innebär att du betalar en person med många följare i sociala medier för att hen ska visa upp dina produkter.