Smycken för alla stilar

Smycken kan kännas som en självklar del av ens outfit och är ett roligt sätt att uttrycka sin personlighet. I dag är stilarna på smycken oändliga, stilrent och klassiskt eller bohemiskt och allt däremellan. Smycken finns även i alla möjliga material i dag. Borta är tiden då det var antingen silver eller guld som gällde, utan numera kan du få dina smycken i både återvunnet material och naturmaterial. Att kombinera din outfit med smycken blir genast mycket roligare med alla de olika möjligheter som finns.

Stilsäker både sommar och vinter

På sommaren visar människor gärna upp sina smycken-för att de kan, men under vintern blir det desto svårare. För den stilsäkre mannen går det alltid att lösa med en Moose Knuckles så kan du vara snygg utanpå och överraska med snygga armlänkar när du väl tar av dig jackan.

Drömmer du om att tillverka egna smycken?

Om du drömmer om att tillverka egna snygga smycken finns det många vägar att gå. På Folkuniversitetet i Stockholm erbjuder de utbildningar till både smyckesdesign och silversmide. Utbildningen är en högskoleförberedande utbildning och pågår under ett års tid. Under den tiden får du lära dig allt du behöver veta för att kunna ta dig vidare till självständigt arbete eller fortsatta studier. Du får tillbringa tid i verkstad och ateljé men har även självständigt arbete under en del av utbildningen. Smyckesdesign och silversmide ger dig rätt till studiemedel från CSN.

Om du vill bli guldsmed kan du söka en utbildning på yrkeshögskola eller gå och lära dig hos en verksam guldsmed. Att gå som lärling är mycket givande och att på det sättet direkt få ta del av allt arbete det innebär att vara guldsmed. Det finns även hantverksutbildningar som förbereder dig på det administrativa, juridiska och företagandet som är en del i att vara silversmed eller guldsmed. De utbildningarna finns att läsa i Stockholm men även på andra håll i landet.

Våga experimentera och inspireras!

Det är en viss konkurrens inom smyckesdesign i Sverige likväl som internationellt. För att slå igenom med just dina smycken är en utbildning väl värd att satsa på, och även att läsa en kurs i exempelvis marknadsföring eller själv söka information om hur du bäst marknadsför dig och dina smycken. Våga experimentera med smycken till vardag som fest och låt vänner och anhöriga bära dina smycken. Få så många som möjligt att lägga märke till dig och lägga ditt namn och dina smycken på minnet.

Lek med smycken till outfits, variera dig och om du drömmer om en egen karriär som smyckesdesigner, låt inte lite konkurrens hindra dig utan förbered dig på hur du bäst möter hinder på vägen. Inspireras och utveckla just din speciella stil och framförallt, ha roligt på vägen!