Maria Black

Maria Black är en dansk-irländsk smyckesdesigner som är baserad i Köpenhamn. Hon har efter mycket hårt arbete uppnått sådan framgång att stjärnor som Rihanna, Lady Gaga och Jessica Alba bär hennes smycken – vilket naturligtvis leder till ännu större framgångar.

Black lanserade sin första kollektion med smycken år 2010. Hon gjorde det för att hon såg en lucka på smyckesmarknaden som hon trodde att hon kunde fylla. Black menade att det, när hon fick idén till sitt företag, bara fanns två typer av smycken att välja mellan: trendiga och lite rockiga modesmycken, eller klassiska och traditionella smycken. Black ville skapa ett mellanting mellan de två kategorierna, och skapa smycken som var moderna och trendiga, samtidigt som hon använde sig av ädla metaller.

Black hade haft rätt i sin analys av marknaden, då hennes kollektion i princip omedelbart blev en stor framgång, men det skedde inte av sig själv – Black lade in åtskilliga arbetstimmar, och har i efterhand sagt att hon ”arbetade så hårt att [hon] nästan gick under”. Hon gjorde allt jobb själv i början – från att skapa 4 000 smycken till att marknadsföra kollektionen och designa sin webbplats.jewellery-1175530_960_720

Att Black träffade så rätt med sin kollektion är inte heller en slump, då hon under lång tid hade direktkontakt med sina kunder då hon sålde smycken varje helg på Brick Lane i London. Där kunde hon ta reda på vad kunderna ville ha i en kollektion, och utforma sina egna kollektioner därefter. Black arbetar nämligen med smycken på samma sätt som modehus arbetar med kläder, och kommer ut med en ny kollektion varje årstid. Hon har märkt att både hennes kunder och återförsäljare vill ha den variationen och vill se nya designer hela tiden.

Maria Blacks framgångshistoria är ett exempel på vad som händer när Hollywoods stjärnor ses bära någonting; det blir det genast populärt och eftertraktat. Det har märkts inte minst inom väskindustrin, där väskor från en viss designer har stigit i popularitet efter att en filmstjärna eller artist har setts bära en sådan på stan. Det är dock få förunnat att lägga ut lika mycket pengar på väskor och smycken som stjärnorna gör, så om man vill köpa billiga väskor från olika designermärken ska man gå in på Outletsverige.se.